Öğrencilerin üzerindeki ablukayı dağıtalım

İki gün önce gözaltındayken haber alamadığımız iki arkadaşımızı, Hasan ve Koray’ı dayanışmayla bulduk. Dün gece saat 3’te Boğaziçi’nden gözaltına alınarak tutuklanmaya sevk edilen arkadaşlarımızı dayanışmayla ellerinden aldık.

Sadece 2 saat sonra aralarında yoldaşımız Yunus Emre Karaca’nın da olduğu 5 arkadaşımız evleri basılarak gözaltına alındı. Şimdiden havuz medyası ve sosyal medya trolleri tarafından hedef gösteriliyorlar. Bakanlık iki gündür tutulan 22 kişiyle ilgili olarak “Terörle irtibatlı olduklarını tespit ettik.” açıklaması yapıyor. Arkadaşlarımız hakkında ne söylüyorlarsa yalandır.

Onlar polis saldırısına karşı kendilerini, öğrenci arkadaşlarını ve üniversiteyi savundukları için gözaltındalar. Dayanışmamızın bir sonu var zannediyorlar. Böyle olmadığını onlara gösterelim. Avukatları ve milletvekillerini gözaltındaki gençlerin durumunu yakından takip etmeye davet ediyoruz. Herkesi de üniversiteyi savunan gençlere sahip çıkmaya, onlarla ilgili haber ve çağrılara kulak vermeye, yaygınlaştırmaya çağırıyoruz. Bu ablukayı hep beraber dağıtacağız.

Boğaziçi özgür değilse hiçbirimiz, birimiz bile özgür değilse Boğaziçi özgür değildir! Gözaltılar serbest bırakılsın!