Gençlik aşağı bakmadı, bakmayacak!

Bugün Kadıköy’de yaşananlara dair açıklamamız:

Bugün saat 20:00 sularında Kadıköy’de gerçekleştirilen Boğaziçi eylemleri nedeniyle tutuklanan ve gözaltına alınanlarla dayanışma eyleminde’ rıhtıma doğru ilerleyen öğrencilere bir grup faşist saldırıda bulunmuştur. Saldırı arkadaşlarımız tarafından geri püskürtülmüştür.

Olayın başından itibaren orada olan polisler ise arkadaşlarımızın faşistleri geri püskürttüğünü görünce olaya dahil olup Komitecilere saldırmaya başlamıştır. 4 arkadaşımız darp edilerek, yerde etrafı çevrilip işkence ile gözaltına alınmıştır.

Yine gün boyunca yüzlerce öğrenci darp edilmiş, yaralanmış ve onlarcası da gözaltına alınmıştır. Polisin saldırılarında iki arkadaşımız kafasından, bir arkadaşımız kulağından gaz fişeğiyle vurularak yaralanmış, bir arkadaşımızında kolu kırılmıştır. Siyasi iktidar gençliğe aşağı bakın dedikçe gençlik kafasını mücadele için dayanışma için daha da yukarı kaldırmıştır.

Kayyum rektör Melih Bulu gidene, polis ablukası dağıtılana, arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz.