Fransa’da “barınamayanlar” işgale devam ediyor: “Tahliye bizi durduramaz!”

Fransa’nın Calais kentinde “Herkes için Barınma” kolektifinin işgal ettiği boş bina 11 Şubat’ta polis zoruyla boşaltıldı. Kolektif 12 Şubat’ta, “Tahliyeler bizi durduramaz, evsiz kalanların bir çatısı olana kadar işgal etmeye devam edeceğiz!” açıklaması yaptı. 11 Şubat’tan beri yaşananları, “Herkes için Barınma” kolektifinin duyurularından çevirerek paylaşıyoruz.

11 Şubat: Zorla tahliye kararı

Bir haftadır işgalimiz boyunca polisin etrafını kuşattığı binaya bu sabah özel polis güçleri tahliye etmek üzere müdahale etti. terörle mücadele yöntemlerine benzer bir şekilde helikopterle çatıdan müdahale ettiler ve kapıları kırmak için patlayıcı kullandılar.

Binanın aşağısında toplanıp bina girişine yetişenlerin güçlü desteği sayesinde arkadaşlarımızın çoğu kimliği tespit edilmeden ayrılmayı başarabildi. Sadece bir kadın kimlik tespiti için alındı o da serbest bırakıldı.

Otoritelerin komplosunu ifşa ediyoruz!

Bu tahliye kararı dürüst olmayan ve hileli bir yöntemle mahkeme tarafından emredildi. Aslında mahkeme, “istek üzerine”, isimsiz ve çekişmeli yargılama yapılmadan bir karar aldı.

Bina polis tarafından kuşatılırken, icra memuru bina sakinlerini tanımlamayı reddetti ve bu haksız işleme izin verdi. Bir işgalcinin adı basın ve dolayısıyla kamuoyu tarafından aktarıldığından, bu durum daha da gülünç bir haldir.

Valilik dün mülk sahibinin şikayetçi olduğunu duyurdu. Bu anonim olmayan şikayetin izini tüm gün aradık ama bulamadık.

Bu duyurunun, işgalcileri ve avukatımızı isimsiz prosedüre itiraz etmemizi engellemek için bir yanıltma taktiği olduğunu varsayıyoruz. Bu şekilde yasaların etrafından dolanmak için her şey yapıldı!

Dört aktivist dünden beri sokakta şiddetli bir tutuklamanın ardından polis tarafından gözaltında tutuluyor. Derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz!

Ayrıca, 24. sokak Frédéric Sauvage malikanesini hâlâ işgal ediyoruz ve orada kalmaya ve orayı herkes için açık bir dayanışma yeri yapmaya kararlıyız.

12 Şubat’ta yapılan güncelleme: “Tahliye bizi durduramaz!”

Bu sabah, Voix du Nord’dan Calais kaymakamının Boulogne sur Mer mahkemesinde rue Frédéric Sauvage’da tahliye emri veren bir kararın imzalanmasını beklediğini iddia ettiği bir makale çıktı.

Ancak, aleyhimize başlatılan herhangi bir tahliye davası hakkında bilgilendirilmedik. Mahkemede savunulmak üzere çekişmeli yargılama hakkı talep ediyoruz. Calais kamu yetkililerinin zararlı ve acımasız yöntemlerini kınıyoruz.

Tahliye bizi durduramaz. Sokakta kalanların bir çatısı olana kadar Calais’te boş binalara el koymaya devam edeceğiz!

Orijinal metin: Bu tweet ve devamında yazılanlar.
Çeviri: https://twitter.com/kiropotkin