Gençliğin İletişim-Haberleşme Ağı’na katıl!

Birbirimize bir retweet, bir like uzaklıktayız ama her an sosyal medyaya erişimimizin kesilebileceğini biliyoruz. İşte bu yüzden birbirimizle ve dünyayla iletişimi koparmamak adına Gençliğin İletişim-Haberleşme Ağı’nda buluşuyoruz.

Gençliğin İletişim-Haberleşme Ağı, yüzlerce öğrencinin katıldığı 10 açık toplantı ve atölye ile organize edilen, 6 ilden 20’den fazla üniversiteden ve 150’den fazla öğrencinin katıldığı 8 Aralık 2019’da gerçekleştirdiğimiz Öğrenci Forumu sonrasında gençliğin ihtiyaçları doğrultusunda kuruldu.

Memleketin ve dünyanın dört bir yanında liselerde, üniversitelerde eğitim gören; plazalarda, fabrikalarda, hastanelerde, kafelerde, bürolarda çalışan ya da çalışabileceği bir iş bulamayan tüm gençlerin birbirleri arasındaki iletişimi artırmayı ve birbirlerinden haberdar olmasını sağlama misyonunu üç ayı aşkın zamandır sürdürüyor.

Bugün, dünyanın her yerinde etkisini gösteren yeni koronavirüs Covid-19 farklı mahallelelerde, şehirlerde ve hatta ülkelerde yaşayan gençler arasındaki iletişimi ve haberleşmeyi kuvvetlendirmenin ne kadar gerekli olduğunu bize bir kez daha gösterdi.

Gazetecilerin mesleki çalışmalarından ötürü tutuklandığı ve gerçek verilere, haberlere erişimin son derece zorlaştığı böylesi günlerde bulunduğumuz her yerden birbirimizle iletişim kurarak birbirimizden haberimizin olmasını sağlayacak; haber niteliği taşıyan olayları, durumları haberleştirecek; yeteneklerimize, imkanlarımıza göre birlikte hareket etme kabiliyetimizi geliştireceğiz.

Bazen birbirimize yaygınlaştırılması gereken tweetleri atacak, bazen de Türkçe’ye veya başka dillere çevrilmesi gereken metinleri belirleyeceğiz. İstanbul Üniversitesi’ndeki yemekhane direnişinden İtalya’daki öğrencilerin, Santiago’daki (Şili) gençlerin direnişinden Türkiye’deki lise öğrencilerinin haberdar olmasını sağlayacağız.

Sen de Gençliğin İletişim-Haberleşme Ağı’na katılmak için bize sosyal medya, telefon, WhatsApp, mail yoluyla ya da genclikkomiteleri.org sitesindeki iletişim formunu doldurarak ulaşabilirsin!