#KoronaRaporum: Güncel durumu paylaş!

Yeni koronavirüs Covid-19 tüm dünyada yaygın şekilde etkisini gösteriyor. Siyasi iktidarların bu dönemde de şirket çıkarlarını toplum çıkarlarının önüne koyduğu bir süreci gözlemlemekle kalmayacak, bunları #KoronaRaporum ile teşhir edeceğiz.

Türkiye’de ilk vakanın açıklandığı 11 Mart’ta “Yeni Koronavirüs: #14Kural yetmez, #14Talep karşılansın!” diyerek taleplerimizi açıklamıştık. Bununla yetinmedik ve gerek Türkiye’de gerek de dünyada yaşanan gelişmeleri elimizden geldiğince aktarmaya çalıştık.

Türkiye’de yaşanan anlık gelişmeleri ve dünyanın birçok yerindeki arkadaşlarımızla iletişime geçerek son derece önemli bilgiler içeren videoları sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık, birçok önemli kaynaktaki önemli içerikleri Türkçe’ye çevirdik, hekimler ve tıp fakültesi öğrencileriyle Bilim ve Sağlık Komitesi’ni kurduk.

Halkın gerçek bilgilere ulaşmasının son derece hayati olduğu bu dönemde yapılacakların bunlarla sınırlı olmadığını biliyoruz. Sosyal mesafelenmenin son derece önemli olduğu bu günlerde bulunduğumuz her yerden toplumsal dayanışmayı büyütmek göreviyle karşı karşıyayız.

Bulunduğumuz farklı kentlerdeki durumu, zorunlu olmayan bir alanda çalıştırılıyorsak çalışma koşullarımızı, çalıştığımız tüm alanlarda alınan veya alınmayan önlemleri, acil ihtiyaçları video, görsel, yazı veya başka bir yolla #KoronaRaporum hashtagiyle paylaşabiliriz. Günlük hayatta kullanmayı çok iyi bildiğimiz teknolojiyi bu amaçla seferber edebiliriz.

Yurtların öğrencilere kapatılması ve gece acilen öğrencilerin yurtlardan çıkarılması gibi, yaşadığımız veya tanık olduğumuz hak gasplarını duyurabilir, engelleyebilmek için harekete geçebiliriz.

Okuduğumuz kitapları, izlediğimiz filmleri, dinlediğimiz müzikleri, yazdıklarımızı, çizdiklerimizi, bütün üretimlerimizi ve yaşadıklarımızı evde kalmak durumunda olduğumuz zamanlar için birbirimizle paylaşabiliriz.

Haydi sen de bulunduğun her yerden #KoronaRaporum hashtagiyle güncel durumu bizimle ve herkesle sosyal medya, telefon, WhatsApp, mail yoluyla ya da genclikkomiteleri.org sitesindeki iletişim formunu doldurarak paylaş!