Yeditepe öğrencisi arkadaşımızdan size bir mektup var.

Merhabalar,

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden ben de ailem ile beraber etkilendim. Deprem esnasında ben de evimdeydim. Olan bu sarsıcı olaydan sonra evimden ailem ile beraber sağ çıkabildik ama evimiz ağır hasar almıştı. Olaylardan sonra kalacak yer problemleri oluştu ve bir süre ailem ve yakın akrabalarım ile kalacak yer aradık. Bulduğumuz ilk düzgün yer Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2 katlı bir evdi. Bir süre boyunca aynı evde 12 kişi kalmak zorunda kaldık. Derslerime de online üzerinden katılmak zorunda kaldım. Ardından İstanbul’a geri dönüp yurt odamda kalmaya karar verdim çünkü kalabalık ve çocuğun bol olduğu bir yerde derslere konsantre olmak gerçekten zordu. İstanbul’a döndükten sonra 1 veya 2 hafta sonra okul tarafından arandım durumum ve ailemin durumu soruldu ve imkân sağlanacağı söylendi ki bu gerçekten ihtiyacım olan bir şeydi onca yaşadığım şeyden sonra. Çünkü babamın da iş yeri dahil her şeyimiz yaşanılmaz ve kullanılmaz haldeydi. Üstelik babamın emekli olmasından dolayı gelirimizde büyük bir düşüş oluştu. Ardından okula elimdeki depremzede belgemden evimin durumuna kadar her şeyin olduğu bir dosya ile beraber bir dilekçe belgesi sundum. Bana Ağustos ayının sonuna doğru bir değerlendirme yapılacağı ve haber beklemem söylendi.

Bugün, 08.09.2023 tarihinde yazıyorum bu yazımı. Bundan 1 veya 2 hafta önce haber almak için burs müdürlüğünü aradım ve mail üzerinden tekrar belgelerimi ve dilekçemi sunmamı istediler ve dediklerini de yaptım. Bugünün tarihinden 2 gün önce burs müdürlüğüne yapmış olduğum başvurumun okul kurulu tarafından uygun bulunmadığına dair bir mail aldım. Oysa ilk anda bana burs teklif eden onlardı. Deprem gündemi unutulunca vaatleri olan bursu da bir anda unutmuşlar. Çok zor da olsa bir şekilde bu seneki okul paramı çıkarmak için ailem ile uğraştım ve okul paramı bir şekilde bu sabah ödedim. Emekli maaşıyla geçinen bir ailenin nasıl bir imkansızlık içerisinde, ne zorluklarla bunu karşıladığını tahmin edebilirsiniz. Ekstra olarak derslerim için de bazı şeyler yaşadım. Depremden sonra kaldığımız yerden İstanbul’a döndükten sonra gelen final haftasında Anatomi-II sınavından laboratuvar derslerine giremediğim için kaldım ardından bütlerde şansımı denedim fakat yine olmadı. Okulda hocalarım ile görüştüm ve muafiyet gibi bir şey olma durumunun olabileceğinden bahsettiler. 

Fakat bir zamandan sonra görüştüğüm hocalarımdan muafiyet gibi bir durumun olamayacağı haberini aldım ve dersten kaldım. Dersten kalmak benim için sorun değildi altı üstü bir ders alttan alınabilir diyordum ki Anatomi-II dersinin önümüzdeki dönem alacağım 2 tane dersin önkoşulu olduğunu gördüm. Şimdi bu durumdan ötürü önümüzdeki dönem 2 dersimi alamıyorum. Talihsizliklere dolu bir dönem geçirdim ve kimse yanımızda değildi.