Kadınların üzerindeki abluka sürüyor: Arkadaşlarımızı alacağız!

Dün 25 Kasım Yürüyüşünde Ankara’dan Kürtçe döviz taşıdıkları gerekçesiyle 7 kadın TEM ekiplerince kaçırıldı.

Taşıdıkları pankart gerekçesiyle terör propagandası yapmaktan suçlanan kadınlardan saatlerce haber alınamazken Ankara Emniyeti güvenliklerinden endişe edilen kadınlar konusunda yalan söyledi ve arkadaşlarımız avukatlarıyla görüştürülmedi.

Dün başlattığımız çalışmayla arkadaşlarımızdan haber almak için #KadınlarNerede diye sorduk ve mücadelemiz sayesinde avukatlarıyla görüşmelerini sağladık. 7 saat boyunca ters kelepçe işkencesi gördüklerini belirten arkadaşlarımızın temel ihtiyaçlarına erişimleri dahi engelleniyor, arkadaşlarımız ayrı ayrı odalarda tutuluyorlar.

Bu 25 Kasım’da da birçok sene olduğu gibi her yerde kaymakamlıklar ve valilerce keyfi yasak kararları ilan edildi. Kadınlar üzerinde Kadıköy’den başlayıp Ankara’da hala süren bir abluka kuruldu. Gözaltına alınan kadınlar birçok karakolda avukatlarıyla hiçbir şekilde görüştürülmedi. Emniyet önlerinde darp edilen kadınlar saatlerce ters kelepçeyle beklerken gözaltı süreleri ise keyfi olarak uzatıldı. Dün akşam dalga dalga yayılan bu şiddet arkadaşlarımız üzerinde hala sürdürülüyor.

Ankara’dan İstanbul’a Bursa’dan Cizre’ye gözaltına alınan, işkence gören kadınlar isyanımızdır! Yasaklarınız, işkenceleriniz bize vız gelir. Ablukalarınızı Taksim’den Haliç’e nasıl aştıysak tüm arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar durmayacağız. Arkadaşlarımızı alacağız.