Katillerden hesabı gençlik soracak!

Dün Suruç’un 8.yıl anmasına çağrı yapmak üzere yapılan bildiri çalışmasında, daha bildiri çalışması başlamadan önleri kesilen ve işkenceyle gözaltına alınan 46 arkadaşımızdan aralarında yoldaşımız Yasemin Ebru Gürsoy’un da olduğu 6 arkadaşımız tutuklandı!

Hiçbir hukuki dayanak olmadan, bildiri dağıtmak gerekçesi ile altı üniversite öğrencisini tutuklamak bir hukuk kuralını değil, siyasi bir talimatı infaz etmekten ibarettir. Bu tutuklama sadece tutuklanan arkadaşlarımıza değil, iki gün sonra Suruç anmasına katılacak olan, Suruç’ta kaybettiğimiz 33 düş yolcusunun yolundan yürüyen, “adalet” diye haykıran, bu memleketin geleceği için mücadele eden herkese verilen bir mesajdır.
Bu mesaja hakkıyla cevap vereceğiz. Her sene olduğu gibi 8.yılında da binlerce polisle yapılan devasa hazırlığa direnerek sokaklarda olacağız. Bu sefer görüp görebildikleri en güçlü Suruç anmasını organize edeceğiz. Arkadaşlarımızı alana dek hiç susmadan, her gün, her yerde onların isimlerini bağıracağız.

Böyle bizi korkutacaklarını sanıyorlar, yanılıyorlar. Ölmekten korkmadık, tutuklamadan da korkmayız. Son kişi kalana dek sokaklardayız. Bu memleketin geleceğinden, bu gelecek için bedel ödeyen gençlerinden yana olan herkesi 20’sinde Suruç’u anmaya sokaklara, bugün ve arkadaşlarımız serbest bırakılana dek her gün, onlar için özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz!

Katillerden hesabı gençlik soracak!