Akademik yıl açıldı: Asıl gençlik seni kabullenemiyor Erdoğan!

2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan açıklamalarında her türlü tedbirin alındığını iddia ettiği akademik yılın başında öğrencilerin yaşamakta olduğu eğitime ulaşamama, barınma gibi sorunları, maruz kaldığı polis şiddetini ve üniversitedeki diğer tüm anti demokratik uygulamaları inkar ediyor.

Diplomalı işsizliğin ve barınma sorununun büyümesi pahasına her ilde açılan üniversitelerle, akrabalık kontenjanıyla yerleştirilen akademik personelin sayısının artmasıyla ve 8 milyon öğrenci için 700 bin öğrenci kapasiteli yetersiz yurtlarla övünüyor. Haklarını savunan öğrencileri terörist ilan ederek hedef gösteriyor.

Terörist, hakkını arayan öğrenciyi gözaltına aldıranlardır. Terörist, barınma hakkını isteyene saldıranlardır. Haklarını savunduğu için hedef gösterilenler, polis şiddeti, gözaltı, ev hapsi, tutuklama ve baskı politikalarına karşı direnenler, ablukaları yaranlar değil.

Erdoğan, kayyumların arabasının önünü kesmemize ve barınma hakkımız için parklarda yatmamızı kabullenemediğini söylüyor. Bu rahatsızlığı rütbe kabul ederiz. Biz de kayyumların makam araçlarıyla rektörlük taslamasını, gençlerin barınacak yer bulamadığı için sokakta kalmasını kabullenemiyoruz. Asıl gençlik seni kabullenemiyor Erdoğan!

2021-2022 Akademik Yılı’nın başında biz de üniversitelerdeki tüm kayyumları ve kadrolarını gönderene, üniversiteler üzerindeki ablukayı kırana kadar mücadeleye devam devam edeceğimizi ilan ediyoruz.