Koç Üniversitesi’ni uyarıyoruz. – Beril Şengül

Koç Üniversitesi’nde okuyan Kürt ve Alevi bir sıra arkadaşımız, Hasan Ege Karanfil ve Arda Demir isimli iki faşist öğrenci tarafından kemerle dövülerek, yüzüne kızgın ütü basılarak ve vücudunun çeşitli yerleri kesici aletlerle kesilerek işkenceye maruz bırakıldı. Yurt müdürü, emniyet gibi tüm makamlara başvuran arkadaşımızın talepleri yanıtsız kalırken faşist saldırganlar olayın yaşandığı günden bu yana tüm okul öğrencilerinin can güvenliğini tehlikeye atarak ellerini kollarını sallayarak gezdiler. Koç Üniversitesi yönetimi, rektör Metin Sitti ve Yurt ve Konaklama Direktörü Ali Gülmez pişkince bu durumu izledi. Arkadaşımızın okulda yaşadığı hiçbir problem tanzim edilmedi, kendisine okulu dondurması önerildi. Saldırının faillerine hiçbir yaptırım uygulamayan Koç Üniversitesi saldırının sorumlularındandır.
Bu saldırı tekil bir örnek değil, iktidar ve onun yandaşlarının yükselttiği ayrımcı dil ve politikaların keskin birer sonucudur. Yurtta, sınıfta, kampüste sıra arkadaşlarımız her gün faşist saldırılara maruz bırakılıyor. Biz korkmuyoruz. Yaratılmaya çalışılan bu korku iklimine, bu işkenceye karşı tüm gücümüzle birleşiyoruz.

Koç Üniversitesi Rektörlüğü’ne uyarımızdır: Bizim tek bir arkadaşımız, bu ülkedeki tek bir genç dahi yalnız değil! Talebimiz açık; bu ırkçı, faşist saldırıya maruz bırakılan arkadaşımızın her tür zararı tazmin edilmeli, okul içinde kendisine ve diğer tüm arkadaşlarımıza güvenli bir alanın yaratılabilmesi için suçluların üniversiteyle bağları kesilmelidir.

Bütün sıra arkadaşları olarak Koç Üniversitesi’ndeki mağdur arkadaşımızın yanındayız. Saldırganların okulla bütün ilişiği kesilip cezalarını alana kadar sürecin takipçisiyiz.

Üniversiteler bizimdir; işkencecilere, onların sessiz ortaklarına ve faşist çetelere bırakmıyoruz!