Direnen Agrobay işçileri mutlaka kazanacak.

Avrupa’nın en büyük serasının sahibi, işçi düşmanı Agrobay Seracılık 17 gündür direnen kadınları ve Tarım İşçileri Sendikası başkanı Umut Kocagöz’ü işkenceyle gözaltına aldırdı.

Günlerdir geceli gündüzlü direnen işçilere yapılan bu saldırının arkasında ise Bayburt Group bulunuyor.
2002 yılında kurulan Bayburt Grup; Agrobay Sera, Hasanbey Çiftliği, Özgün İnşaat, Süt Kardeşler gibi alt şirketlere sahip. Tarım dışında da inşaat, akaryakıt ve elektrik dağıtım sektörlerinde işçi düşmanlığı yapıyor.

İnşaat sektöründe 1983 yılından bu yana Özgün İnşaat adıyla varolan grup Bayburt-Gümüşhane havalimanın yapımı, şehirlerarası karayolları ihaleleri ve tünellerle kârına kâr katıyor.

Bugünlerde ise devasa ulaştırma ihalelerine el atan şirket; Başakşehir Şehir Metrosu, Halkalı Metrosu gibi metro inşaatlarını da üstleniyor.

Kadınlar gününü ve 1 Mayıs’ı PR için tasarımlarla kutlayan, kadın istihdamı palavralarıyla her gün kadın emeğini sömüren Bayburt Grup, Tarım-Sen’e üye olduğu için işçileri işten attı. Atılan işçilere ne tazminatları ne de içeride kalan maaşları verildi. 17 gündür direnen kadınlar çocuklarının yanında yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Emek sömürüsüyle kârlarına kâr katan patronlara karşı Agrobay işçilerinin meşru mücadelesinde yanlarındayız.

Gözümüz kulağımız direnen işçilerde. Biliyoruz, kazanacaksınız.

#AgrobayaKıyakİşçilereDayak