Gençlik direnen işçilerin yanında!

İşçiler günlerdir direniyor. Yolları kapatıyor, fabrika işgal ediyor, iş yavaşlatıyor, çalışmayı durduruyor… Hakkını aramanın suç olarak görüldüğü günlerde “Direne direne kazanacağız!” diyerek binlerce işçi sokakları dolduruyor.

Yemeksepeti işçisinin konvoyu sokağı kapatıyor ama yolu açıyor.* Farplas işçisinin fabrikanın çatısından yaktığı ışık yolumuzu aydınlatıyor. Yolumuz direnen işçilerin yoludur.

Çünkü bugün bize dayatılan da aynıdır. Gençliğe eğitim, beslenme, barınma gibi hiçbir hakkına erişemeden; geleceksiz, güvencesiz, ucuza ve ömür boyu çalışmaktan başka seçenek sunmuyorlar. Bugünümüz ve geleceğimiz, işçilerin ayağa kalktığı koşullardan ibarettir. Şimdi işçiler kazanırsa bu rezil geleceği reddetmek ve dağıtmak için hepimiz güçleneceğiz.

Direnen işçilerin bütün talepleri talebimizdir. Bimeks işçileriyle beraber “Vedat Akgiray üniversiteden defol!” sloganları atan, kayyumlara karşı “Boğaziçi’ni Bimeks işçileri yönetsin!” pankartı açan, “Safımız direnen depo işçisinin safıdır!” diyerek eylem yasaklarının üzerine beraber yürüyen gençler olarak bugün de aynı yerde, işçilerin yanındayız. Taleplerinin kabul edilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

İşçilere üç kuruş zammı reva gören, kölelik koşullarında çalışma dayatan, sendika hakkına saldıran, işten atarak açlıkla terbiye etmeye çalışan patronlara üniversitelerde kürsü verenler, akademisyen ya da konuşmacı olarak davet edenler, “mezunlarımızdan” diyerek övünmeye kalkanlar da bilsin: Onları rezil ederiz. Direnen bütün işçilerin de içi rahat olsun, işçiler açken patronlara hiçbir yerde huzur yok.

Direnişin getirdiği coşkuyu, birlikte olmanın verdiği gücü aylardır direnen gençler olarak çok iyi biliyoruz. Trendyol, Scotty, Hepsiburada, Yurtiçi Kargo, Farplas, Alpin, Digiturk, Azim, Şimşek, Yemeksepeti… Hakları için ayağa kalkan bütün işçileri selamlıyoruz, dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!

* "Barikat sokağı kapatır ama yolu açar. O yol, devrime uzanan yoldur." Eduardo Galeano