Düzeniniz batsın, biz yaşayacağız!

Bugün Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenicisi Enes Kara bu ülkedeki milyonlarca gencin her gün her an yaşadığı geleceksizlik kaygısıyla, hayatına saygı duyulmamasıyla, tarikat yurduna mahkum edilmesi ve orada kalmak zorunda olmasıyla, umudunun çalınmasıyla, yaşama sevincinin elinden alınmasıyla bu sabah hayatına son verdi.

Enes bize bıraktığı, adeta bize bizi anlattığı, her cümlesinde kendimizden bir örnek bulduğumuz intihar videosuyla bütün bir gençliğin sorunlarını anlatırken bizlere tekrar ne için ve neye karşı mücadele ettiğimizi hatırlattı. Mücadelemiz Enes için, tarikat yurdunda kafası kesilerek öldürülen Mehmet için, okul masraflarını karşılamak için inşaatta iş cinayetinde hayatını kaybeden Remzi için ve ismini hikayesini bilemediğimiz sayısız arkadaşımız için. Üzüntümüz çok büyük, öfkemiz ise tarifsiz. Enes’in hayatını elinden alanlardan, bugünümüzü, yarınımızı, geleceğimizi bizden alanlardan soracak hesabımız çok.

Barınamıyoruz, geçinemiyoruz, geleceksizleştiriliyoruz ve öldürülüyoruz. Canımıza kast eden, bizi öldüren bu sistemi ya yıkacağız ya yıkacağız. Başka yolumuz, seçeneğimiz, alternatifimiz yok. Bize dayatılan bu hayatta yalnız değiliz, yalnız kalmayacağız. Söz veriyoruz Enes, hesabını soracağız.

Enes Kara isyanımızdır!