Öğrenci Değişim Programı

Yüzlerce öğrenci, 10 açık toplantı ve atölye ile 6 ilden 20’den fazla üniversiteden 150’den fazla öğrencinin katıldığı #ÖğrenciForumu sonucunda hazırlanan Öğrenci Değişim Programı çıktı.

“Bu broşürün yazılma amacı, kimsenin bilmediği yeni keşfedilmiş yolların duyurulması değil. Kimseye akıl vermek, kimseden ders almak gibi bir niyetimiz de yok. Heybemiz dolu, yolumuz uzun biliyoruz. Bu broşürü, memlekette ve dünyanın her yerinde değiştirme kuvvetini yeniden hatırlamaya meyleden gençlerin iradesini kayda geçmek, taleplerini ve mücadelesini yan yana getirebilecek kısa ve orta vadeli bilhassa üniversiter bir programın taslağı olarak yazıyoruz.” (Öğrenci Değişim Programı)

Öğrenci Değişim Programı’nda gençliğin tarihsel ve güncel sorunları, ekonomik, politik ve sosyal talepleriyle çözüm önerileri bir araya getirdik. Kısa ve orta vadeli mücadele olanaklarının da tartışıldığı toplantılarda, öğrenci gençliğin temel mücadele alanlarına ve acil sorun ve taleplerine öncelik verdik.

Öğrenci Değişim Programı’nı “başka yerlere gitmenin değil, burada kalıp memleketi ve üniversiteyi değiştirmenin programı” olarak tarifledik.

“İhtiyacımız, gençliğin bugün içinden geçtiği cenderede kendisini güçlendirecek, onu kuşatan toplumsal ağlar, rektörler, müdürler, siyasi iktidarlar karşısında uzlaşmaz bir güç haline getirecek yolları bulmak. Gençliğin mücadele içinde kesintisiz ve üretken iletişimini sağlamak. Bütün düzen dışı eğilimleriyle gençliği kavrayıp kapsayacak fikri ve fiili mücadele birikimini kurmak. Gençliğin henüz düzen karşıtı hale gelmemiş düzen dışı eğilimlerini büyütüp isyanlaştırmaya uygun programı inşa etmek.” (Öğrenci Değişim Programı)

Gençliğin iletişim, dayanışma ve mücadele ağını kurmaya!

Öğrenci Değişim Programı’na aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.