Öğrenci Forumu: Bak işte yaklaşıyor fırtına!

Temsiliyet araçları elinden alınmış, katılım mekanizmalarından dışlanmış, nitelikli  ve bilimsel eğitim alamayan, yurt yetersizliğinden yurtlarda kalamayan, burslardan yararlanamayan, geçinemeyen, geleceğini göremeyen, ayrımcılığa uğrayan, stajlarda sömürülen, güvensiz ve güvencesiz çalışan, üniversitesi bölünüp sürgüne yollanan, eğitim ücretini ödeyemeyen, yalnızlaşan, kendi fakültesinde söz söyleyemeyen…
13 milyondan fazla öğrenciyiz!

Bizim penceremizden görünenler bunlar. Bu toprakların üzerinde okuyan, çalışan, üreten, tartışan, paylaşan, çözüm arayan, sesini yükselten milyonlarca genç. Gençliğin; karamsarlığı, coşkusu, çekingenliği, cüretkarlığı, yalnızlığı, birlikteliği, korkaklığı, cesurluğu, cahilliği ve hakimliği… Yaklaşan bir fırtına.

Pencerelerimiz birbirine açılıyor

Sizin pencerenizden görünen ne? Nasıl rüzgarlar havalandırıyor odalarımızı? Hangi masalarda konuşuyoruz? Hangi atölyelerde tartışıyoruz? Hangi yemekhanelerde sıraya giriyoruz? Hangi yurtlarda ne koşullarda kalıyoruz? Hangi amfilerde kaç kişi ders dinliyoruz? Kulüplerimiz, topluluklarımız hangi etkinlikleri yapmak için uğraşıyor? Hangi liselerde harçlıklarımızı birleştiriyoruz? Kaç sayfalık fanzinler çıkartıyoruz? Hangi otobüsleri kullanıyoruz ve kaç liraya? Burslarımızla kaç film izleyebiliyoruz ayda? Üniversitelerde, liselerde, staj yerlerinde, mahallelerde neler yaşıyoruz?

Sorularımız çok, sorunlarımız da. Deneyimlerimiz var, çözümlerimiz, itirazlarımız da. Hazırız gerçekliği kavramaya ve değiştirmeye. Şimdi iletişim kurma, şimdi dayanışmayı büyütme, şimdi mücadeleyi yükseltme zamanı. Öğrenci Forumu’nda buluşalım.

Bir iki üç, daha fazla forum

Öğrenci Forumu’nu; üniversite ve lise öğrencileri başta olmak üzere, çeşitli gençlik kesimlerini bir araya getirmek ve gençliğin ekonomik, politik ve sosyal taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak üzere organize ediyoruz.

Kafka’nın kafesi gibi Öğrenci Forumu katılımcılarını arıyor. Forum programında -serbest tartışmaların dışında- bir konuşma yapmak için, forumun hazırlık toplantılarına katılmak için, ön forumlar organize etmek için, ben de bir işin ucundan tutarım demek için ya da daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Açık çağrı

Öğrenci Forumu; 8 Aralık 2019 Pazar günü, saat 12:00’de, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak.

Forumlar, kulüpler, topluluklar, dayanışma ve iletişim ağları, fanzinler, atölyeler, çayhaneler, komiteler, meclisler, yerel inisiyatifler… Bütün araç ve mekanizmalarıyla veya tek tek bütün öğrencilerin katılımına açık bir biçimde; bu çağrının ulaştığı bütün genç arkadaşlarımızı foruma ve forumu birlikte organize etmeye davet ediyoruz.

Öğrenci Forumu’nda buluşalım!