OSA’dan Gençlik Komiteleri’ne dayanışma mesajı: “Dünyanın her yerinde düşman aynı: Sömürü ve sermaye!”

İtalya’da staj sırasında hayatını kaybeden Lorenzo Parelli’nin ölümünün ardından gerçekleştirilen protestoları organize eden gençlik örgütlerinden OSA’nın (Opposizone Studentesca D’Alternativa- Türkçe çevirisi ile “Alternatif Öğrenci Muhalefeti”) Enes Kara eylemlerinin ardından Gençlik Komiteleri için çektiği dayanışma mesajı ve ortak mücadele çağrısını Türkçe çevirisi ile paylaşıyoruz.

İyi akşamlar, bizler OSA’lı öğrencileriz. Genç bir öğrencinin “intiharının” ardından bunu protesto eden Türkiyeli yoldaşlarımızı İtalya’dan dayanışmayla selamlıyoruz.

İtalyan öğrenciler olarak güçlü bir protestonun ardından bir seferberlik anındayız. İtalya’nın şu anki başbakanı Draghi’yi, hükümetini ve onların skolastik modelini protesto etmek için tüm İtalya’da birçok okulu fiziksel olarak işgal ettik. Lorenzo Parelli’nin ölüm haberinden sonra, son haftalarda seferberliğimiz arttı. 18 yaşındaki Lorenzo, Alternanza adı verilen staj vardiyasında hayatını kaybetti. Alternanza, İtalya’da okullarda zorunlu olan bir staj programıdır. Bu ölüm bizi, öğrencilere karşı suç işleyen bu sisteme karşı daha güçlü protestolar için bir araya getirdi. Birkaç yıl önce Buona Scuola reformu ile birlikte gelen bu çalışma formasyonu, eğitim sistemimizde sembolik ve önemli bir noktadır. Bu staj şirketlerle yapılır ve güvenceden yoksun koşulları nedeniyle öğrencilerin sömürüsü haline gelir ve aynı zamanda ideolojik bir eğitime dönüşür. İtalyan gençleri, 13-14 yaşından itibaren sömürmeye ve geleceğin kısa vadeli çalışanları olmaya alıştırmak istiyorlar. Yani Alternanza, hem bir sömürü aracı hem de ideolojik bir operasyondur. İtalyan öğrenciler olarak bizi harekete geçiren budur.

OSA olarak bizler bu mücadeleyi sadece öğrenci düzeyinde değil İtalya’da toplumun diğer kesimlerinin mücadeleriyle birleştirmek ve bunu makro bir düzeye taşımanın önemine inanıyoruz. Sanayi emekçileri başta olmak üzere kriz nedeniyle zarar gören bütün kesimlerle… Cumartesi günü USB (Unione Sindacale di Base, Sendikal Birlik) ile birlikte mavi yaka işçilerle ülke çapında önemli bir eylem gerçekleştirdik. Tüm kesimleri kapsayan tek ve birleşik bir tepki yaratarak mücadelemizi genelleştirmenin şu anda çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ortak düşmanımız olan hükümete, onların sadece şirketlerin çıkarına olan pandemi yönetimine; geleceğimize karar veren, Alternanza’yı kuran okul reformlarını ve sayısız işçinin ve şimdi de öğrencilerin ölümüne sebep olan, çalışma koşullarını istikrarsız ve güvencesiz hale getiren iş reformlarını empoze eden Avrupa Birliği’ne karşı mücadele ediyoruz. İşte İtalya’nın gerçek hali bu.

Bizler mücadelemizi birleştirmek, uluslararası ve enternasyonalist bir mücadele haline getirmek istiyoruz çünkü dünyanın her yerinde düşman aynıdır: Sömürü ve sermaye. Mücadelemizi tek bir enternasyonal mücadelede birleştirmek istiyoruz. Türkiyeli yoldaşlarımızı dayanışmayla selamlıyoruz.