Barınamıyoruz Hareketi buluşuyor: “Herkesin insanca barınma hakkı vardır. Vermeyecekler, alacağız!”

Biz KYK yurtlarında yer bulamayan, yedek listelerinin gerilerinde kalan, bulsak da insanca koşullara sahip olmayan, üniversitesi yurt yapmayan, fahiş kira fiyatlarının altında kalan; barınmayan, geçinemeyen, borçlu üniversite öğrencileriyiz. Güvenli, ödenebilir, ulaşılabilir, insani yaşam standartlarına uygun barınma hakkımız için bir araya geliyoruz.

Tartışmalarımızı ve organizasyonumuzu dört ana talebimizin gerçekleştirilmesi, yurdun dört bir yanında KYK yurtlarında yaşanan merkezi ya da yerel problemlere etkin ve aktif müdahale edilmesi, barınamayan öğrencileri aşarak barınamayan milyonlara temas edilmesi ve herkesin bütün imkanları ile harekete geçirilmesi şeklinde üç ana odak etrafında topluyoruz.

Birlikte tartışıp, birlikte adım atacağız. Barınma hakkımızı vermeyecekler, biz alacağız. Çağrımız, üniversite dayanışmalarına, KYK yurtlarında kalan bütün öğrencilere, topluluklara, kulüplere, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere; sanatçılara, hocalarımıza, esnafa, işçilere, işsizlere, geçinemeyenlere. Bizi evsiz bırakan bu düzenle derdi olan; barınamayan ve barınamayanların tarafında olan herkese!

23 Ekim Cumartesi saat 12.00’de Moda Sahnesi’ne!

Barınamıyoruz Hareketi