Boğaziçi Üniversitesi ayakta: Kayyum rektör istemiyoruz!

Gençlik Haber Ağı (GHA) – Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan 5 üniversiteye yeni kayyum rektörler görevlendirdi. Kayyum rektör atanan üniversiteler arasında Boğaziçi Üniversitesi de var.

5 üniversiteye yeni rektör atandı: Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atandı

Recep Tayyip Erdoğan 5 üniversiteye kayyum rektör atadı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ünal Ay, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Melih Bulu atandı.

Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesine kayyum olarak döndü: “Kayyum rektör istemiyoruz!”

2002 yılında AKP’nin Sarıyer ilçesi kurucularından olan Bulu, 2009 yerel seçimleri öncesinde yine AKP’den Ataşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu. Prof. Dr. Melih Bulu, 2015 seçimlerinde AKP’den 1. bölge milletvekili adayı oldu. Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Melih bulu Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atandı. Öğrenciler tarafından “atama usülü kayyum” olarak nitelendirilen bu karara Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri basın açıklaması çağrısı: “Melih Bulu bizim rektörümüz değildir!”

Öğrenciler, rektörün üniversite bünyesinde işletilecek demokratik bir süreç yerine atama yoluyla getirilmesine yönelik itirazlarını dile getiriyor.

Birçok Boğaziçili öğrenci, atamaya tepki gösterdi. Boğaziçi Dayanışması tarafından gösterilen tepkide, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle okulumuza Melih Bulu’nun kayyum olarak atandığını öğrendik. Boğaziçi öğrencileri olarak demokratik süreçleri tanımadan atanan yandaş rektörleri kabul etmiyoruz. Melih Bulu bizim rektörümüz değildir!” ifadelerini kullandı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren İTÜ Dayanışması da “Üniversitelere yönelik bu saldırıları kabul etmiyoruz! Boğaziçili arkadaşlarımızın bu süreçte de yanında olacağız ve özgür üniversiteleri hep beraber kuracağız.” açıklamasını yaptı.

Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından, Pazartesi günü saat 14:00’te, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önüne basın açıklaması çağrısı yapıyor.

#KayyumRektörİstemiyoruz 

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu #KayyumRektörİstemiyoruz etiketiyle de paylaşımda bulundu. Paylaşımda “Boğaziçi Üniversitesi’nde, atamayla değil, seçimle gelen bir rektörün bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Okul iradesi dışında gerçekleşen bu kararı kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.