Gençliğe acil dayanışma çağrısı: İzmir’e omuz ver!

Bugün İzmir’de ve Ege bölgesindeki diğer illerde yoğun şekilde hissedilen 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından çok sayıda daha küçük şiddetli artçı depremler gerçekleşiyor ve gündüz saatlerinden beri yaşanan trafik sorunu sebebiyle İzmir halkı güvenli alanlara ulaşmakta zorluk çekiyor.

Bu saate kadar 12 yurttaşın hayatını kaybettiği ve 600’e yakın yurttaşın yaralandığı bilgisini aldık. Özellikle Bayraklı’da yoğun hasar görmüş ve çökmüş binalar var. Arabası olanlar arabalarda, olmayanlar parklarda ve binalardan uzak alanlarda saatlerdir bekliyor.

Üyelerimiz ve dostlarımız, İzmir’in bütün merkezi parklarında dışarıda bekleyen İzmir halkıyla dayanışmak için nöbette. Bakan Pakdemirli’nin yaptığı açıklamalar da dikkate alındığında bizim birbirimizden başka kimsemiz olmadığını ve dayanışmanın ezilenlerin inceliği olduğunu bir kez daha gördük. Somalı maden işçilerinin deprem bölgesinde katıldığı arama kurtarma çalışmalarında madencilerle, Alsancak’ta bekleyen yurttaşlarla, Bayraklı’da bariyerlerle hasarlı binaların önünde beklemeye itilen depremzedelerle dayanışmayı görev biliyoruz.

Ege Deprem Koordinasyonu’nu kurduk. Her türlü ihtiyaç bildireni, ihtiyacı karşılayabileceklerle buluşturma çabamız sürüyor. Her an ihtiyaç duyulan çadır ve battaniye gibi temel gereksinimler için İzmir’de bulunan genç arkadaşlarımıza çağrımız: Ege Deprem Koordinasyonu’na katılabilirsin ve en yakın toplanma alanında bulunan yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçebilirsin. Gençlerin evinde bulunan kamp çadırları, bugün depremden korunmak için parklarda kalan yurttaşların evi oluyor. Hazırda bulunan çadırların kurulması için de başta gençler olmak üzere bütün büyük toplanma alanlarında dayanışmaya ihtiyaç var. (Eğer çadır ve battaniye ihtiyacını İzmir dışından karşılamak gerektiği bilgisini alırsak bu çağrıyı da hızla yaygınlaştıracağız.)

  • Bir ihtiyaç bildirmek veya bir ihtiyacı karşılamak için: 0 (532) 208 98 99
  • Ege Deprem Koordinasyonu’nun ilk grubu doldu. İkinci gruba katılmak için: https://chat.whatsapp.com/F10o3QbzfF87jYi4HeLbyc
  • Bulunduğun ilçedeki güncel durumu bildirebilirsin. Böylece gerçek tabloyu herkese duyurma imkanımız olacak. (Bunun için bize sosyal medyadan DM yoluyla ya da yukarıdaki numaraya Whatsapp’tan yazarak ulaşabilirsin. Ege Deprem Koordinasyonu grubuna katılarak, herkesi de bilgilendirebilirsin.)

Dayanışma yaşatır.