Yaşasın öğrenci dayanışması!

Gençlik Komiteleri olarak pandemi döneminde YKS’nin önce ertelenip sonra öne çekilmesine karşı gençliğin isyanını #ÖğrenciyePandemiYokMu diyerek büyüttük ve milyonlarca öğrencinin sesi olduk.

YKS tercih sürecinde de #ÜniversiteliAnlatsın diyerek üniversite öğrencileri ile üniversite tercihi yapacak öğrenciler arasında iletişimi ve dayanışmayı artırmayı sürdürdük. Öğrencileri iletişim gruplarında buluşturduk, ihtiyacı olan her öğrenciyle bire bir görüşmeler gerçekleştirdik. Tüm arkadaşlarımız elimizden geldiğince üniversitelerini, bölümlerini anlattı.

Üniversitelerde onları anlatan öğrenci arkadaşlarımızın anlattığından daha fazlasının yaşandığını bilmenizi isteriz. Hiçbir üniversite, hiçbir bölüm öğrencilere bir iş garantisi vermemekte; üniversite eğitimi öğrenciler açısından her üniversitede çokça sorunla sürmektedir.

İşte biz almış olduğumuz sorumlulukla YKS’den önceki süreçte ve tercih sürecinde olduğu gibi bundan sonra da iletişim, dayanışma ve mücadeleyi büyütmeye dönük çalışmalarımızı yüksek tempoyla sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.

Bu yıl YKS’ye girmiş öğrenci arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm öğrenci arkadaşlarımıza sesleniyoruz: Sizi tercihleriniz nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın umutsuzluğa kapılmamaya; açlığa, geleceksizliğe, adaletsizliğe karşı ayağa kalkarak Gençlik Komiteleri’ne katılmaya çağırıyoruz.