Direnişle yaşıyoruz!

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz sıra arkadaşımız Hakan Taşdemir için bugün İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde gerçekleştirdiğimiz anmaya polis ve ÖGB eliyle yapılan saldırıya dair açıklamamızdır.

Geleceksizleştirilen, hocaları ihraç edilen, yaşanılamaz koşullarda öğrenimine devam etmek zorunda kalan ve yemekhane, ulaşım, barınma haklarına AKP tarafından sistematik şekilde saldırılan biz öğrenciler, direnişle mayalanıyoruz.

Daha dün İstanbul Üniversitesi’ndeki yemekhane zamlarına karşı Beyazıt Meydanı’nı yürüyüş adımlarıyla inleten, üzerimize kapanan Ana Kapı’yı sallayarak zaferi ellerimizle yükselten bizler, öğrenciler kavgadaki yerimizi bir an olsun terk etmiyoruz. Geriye tek bir adım bile atmıyoruz.

Geçinemediği için intihar ettiğini duyduğumuz İstanbul Üniversitesi öğrencisi arkadaşımız Hakan Taşdemir için Beyazıt’ta öğrenciler olarak gerçekleştirdiğimiz anmaya yapılan ÖGB saldırısını direnişle püskürttük. Devletin ODTÜ’deki devrimci geleneği yok etmek için TGB ve Ülkü Ocakları gibi faşist çeteleri kampüse polis eşliğinde sokma arzusunu ODTÜ öğrencileri her zaman boşa çıkarmıştı ve bu faşist çeteler bugün de direnişle karşılandı.

AKP’nin polisleri bir yığın olarak kalkanlarıyla, silahlarıyla karşımıza dikilirken faşist çeteler de onların arkasına saklanıyor. Polisiyle, ÖGB’siyle, faşist çeteleriyle biz öğrencilerin direnişini kıramayanlar, Gençlik Komiteleri üyesi üç arkadaşımızı bugün Beyazıt’ta gerçekleştirilen anma sonrası takip etti ve pusu kurarak gözaltına aldı. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın.

Bilinsin; saldırılarının altında derin korkuları yatmaktadır ve korkmakta haklılar. Çünkü biz AKP’nin saldırılarına tüm imkanlarımızla karşı durmaya devam edeceğiz. Bu saldırılar karşısında ancak direnerek hayatta kalabiliyoruz ve bizim yaşamaktan anladığımız tam da budur!